10 Ağustos 2011

Kapalıçarşı Volume II


Tatil öncesi son yazımı yazayım istedim. Bloğumdan pek ayrı kalmak istemesem de yollarda yazmak zor olabilir. En kısa zamanda yeni yazılarımla aranızda olacağım. 
Bu sefer, kısa da olsa biraz yemek olayına gireceğim.
Ne zaman Kapalıçarşı konu olsa, aklıma Tarihi Subaşı lokantası gelirdi. Kapalıçarşı'ya ne zaman yolum düşse oranın güzel ev yemeklerinden tatmak için sabırsızlanır hemen soluğu orada alırdım. Lokanta ile ilgili çıkan gazete küpürleri her yeri kaplar , yemeklerin lezzeti öve öve bitirilemezdi ve haklı bir namı vardı.   Semuş'la yani  annemle  yaptığımız Kapalıçarşı gezimizde her zamanki gibi  Subaşı lokantasına gitmiştik. Ama malesef beni hayal kırıklığına uğratmıştı.  Yemeklerinde eski lezzeti bulamamıştım. Ve eskiye oranla fiyatlarını da artırmıştı. 
Geçenlerde tekrar Kapalıçarşı'ya yolum düştüğünde alışveriş yaptığım esnaftan aldığım tavsiye üzerine Bahar lokantasına gittik, iyi ki de gitmişiz.  Nuruosmaniye  kapısına yakın Yağcı Han'ın iç avlusunda yer alan  Bahar lokantasında nefis Türk tencere yemekleri yemeniz mümkün. Benim tercihim beğendi ve bamya oldu. Semuş ise zeytinyağlıların tadını çıkardı. 
Bahar Lokantası : 0212 512 74 39



Kapalıçarşı civarındaki diğer keşfim ise dönerci Şahin usta. Bahar lokantası gibi Nuruosmaniye kapısına yakın yer alan Şahin usta, bildiğimiz bir büfe. Ve lezzetine doyamayacağınız bir döneri var.  Pide dönerinizi ve nefis açık ayranınızı ayakta hemen oracıkta mideye indirmeniz an meselesi... Tabiki bu lezzet için biraz sıra beklemeye değer.
Dönerci Şahin usta:  0212 526 52 97
Şimdiden afiyet olsun:-)











2 yorum:

  1. Peki başka volume lar gelecek mi? Çok eğlenceli!!
    Yanıma blogundan notlar alarak gideceğim.. :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, daha kumascilar ve takicilar olacak:-))

    YanıtlaSil